Bedrijven

Duurzame inzetbaarheid. Iets dat je steeds vaker hoort. Het betekent niets minder dan dat je ervoor zorgt dat je medewerkers gemotiveerd blijven, omdat ze doen wat bij hen past. Waar ze op deze fase in hun leven gelukkig van worden. Win-win want je hebt niet alleen een gelukkige medewerker en een fijne sfeer, maar met iedereen op de juiste plek is de kans dat je je missie behaalt vele malen groter. Vraag is dan wel of iedereen zelf kan bedenken wat die juiste plek is. Het antwoord is nee. Het goede nieuws is, dat een loopbaancoach daarbij kan helpen.

Het kan natuurlijk ook gebeuren dat de zaken iets minder goed gaan dan gehoopt, of dat er na een samenvoeging of automatisering geen plek meer is voor iedereen. Ontslag of een reorganisatie is dan onvermijdelijk. Dat doet wat met jou en alle medewerkers. Super is het dan, als je de medewerkers die het betreft een helpende hand kan bieden met het onderzoeken wat dan wel mogelijk is. Of als ze dat al weten, hoe de nieuwe baanwens te realiseren is.

In deze situaties kan ik helpen met onderstaand aanbod. De trainingen en workshop sluiten op elkaar aan en zijn daardoor ook gemakkelijk te combineren.

De tijdsduur van de trainingen en workshop is afhankelijk van de groepsgrootte.

Tarieven zijn beschikbaar op aanvraag.


Loopbaancoaching / Outplacement traject ~ Individueel

De vraag wat nu echt bij je past is essentieel voor je toekomst. De beste begeleiding hierbij is op individuele basis. Op deze manier is het mogelijk het traject helemaal passend te maken aan de persoon zelf. Daarbij is het ook een persoonlijk traject. Niet iedereen vindt het fijn privé zaken met zijn of haar collega’s te delen. Wil je je medewerkers een individueel traject kunnen bieden, kijk dan bij mijn aanbod voor particulieren


Loopbaancoaching / Outplacement traject ~ Groep

Loopbaancoaching voor een groep is wellicht minder persoonlijk, maar zeker een optie. Een voordeel voor de deelnemer is dat hij of zij steun kan vinden bij collega’s uit dezelfde groep. Afhankelijk van de fase waar de deelnemers zich in bevinden (denk bijvoorbeeld aan rouw om het verliezen van hun baan of juist niet), wordt met een zestal bijeenkomsten toegewerkt naar het meest vitaliserende arbeidsperspectief en een plan van aanpak om dit te gaan realiseren. Wil je liever gaan voor een snellere optie, dan kun je ook kiezen voor drie dagdelen.


Workshop ~ LinkedIn

LinkedIn is één van de meest, zo niet et meest belangrijke medium om jezelf te profileren op gebied van werk. Wil je zichtbaar zijn voor je netwerk, hetzij omdat je opzoek bent naar een nieuwe baan, hetzij omdat je in je huidige baan je netwerk wil vergroten of de zichtbaarheid van je bedrijf een boost wil geven, dan is dit platform onmisbaar. De deelnemers van deze workshop gaan aan de slag met het up-to-date brengen van hun LinkedIn pagina. Ze leren hoe zichzelf te profileren, welke zaken belangrijk zijn om het profiel optimaal vindbaar te maken en hoe aan de slag te gaan met het vergroten van het netwerk.


Training ~ Netwerken

LinkedIn hebben is een hele mooie basis, maar een netwerk komt ook hier niet zomaar aanwaaien. Daarbij, een netwerk creëren, gaat veel verder dan alleen LinkedIn. De deelnemers verlaten deze training met een plan van aanpak voor een optimaal netwerk. Daarvoor hebben ze geleerd het doel te bepalen, welke connecties en zaken in de basis belangrijk zijn voor dit doel, hoe te beginnen en hoe door te pakken.


Training ~ Solliciteren

Solliciteren is voor velen een spannende zaak. Je wil niet onbeslagen ten ijs komen. Dat kan ook niet, want dat is funest. Deze training geeft de handvatten om de kans dat je wordt aangenomen te vergroten. Hierbij komen aan bod:

  • Voorbereiding inclusief vacaturescan;
  • CV;
  • Motivatiebrief;
  • Tips en tricks;
  • Do’s en don’ts;
  • Oefening gesprek voeren;
  • Gesolliciteerd en nu?

Omdat het pakket nogal een breed scala aan onderwerpen bevat, kun je er ook voor kiezen deze training in tweeën te splitsen. Zeker is: met de kennis van deze training wordt solliciteren ineens een stuk leuker.